Izlet v Avstrijo

V soboto, 26. maja, se je 44 učencev OŠ Rovte in OŠ Poljane podalo na zaključni izlet učencev nemščine na avstrijsko Koroško. V kraju Riegersburg smo se z vzpenjačo povzpeli na vrh starega vulkanskega griča in si ogledali notranjost 800 let starega baročnega gradu. Izvedeli smo marsikaj o čarovništvu in orožju, v neposredni bližini gradu pa smo si na prostem ogledali šov ptic ujed.

Naša druga destinacija je bila zeloooo sladka. V čokoladni Zotter smo lahko preizkusili več kot 300 različnih vrst čokolade! Ker so bile res zelo okusne, si je marsikdo kupil tudi kakšno za domov. Lepo vreme nam je dopuščalo, da smo si v okolici čokoladnice ogledali park z živalmi, obiskali pa smo tudi “pokopališče čokolad” – to so tiste čokolade, ki jih sedaj ne izdelujejo več. 

Naša zadnja točka je bil star olji mlin na domačiji Pechmann. Ne samo, da pridelujejo izvrstno bučno olje, domačija je hkrati tudi muzej starin na prostem, imajo pa tudi nekatere zanimive živali: kamele, lame, govedo z ogromnim rogovjem, želve …

Na Trojanah smo se ustavili še za nakup krofov in tako v poznih večernih urah zaključili naš izlet. Imeli smo se zelo lepo!

Morda vam bo všeč tudi...