Ponovni pojav naglavnih uši, 7. 5. 2021

Spoštovane starše obveščamo, da so se med učenci OŠ Rovte ponovno pojavile naglavne uši. Prosimo vas, da vaše otroke pregledate in ukrepate v skladu z navodili, ki jih najdete na tej povezavi.

Učitelji OŠ Rovte

Objavljeno v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred, Novice za starše | Komentiraj

Izbirni predmeti v šolskem letu 2021/2022

Spoštovane starše in učence OŠ Rovte obveščamo, da bodo v šolskem letu 2021/2022 na voljo naslednji izbirni predmeti:

Beri naprej
Objavljeno v 7. razred, 8. razred, 9. razred, Novice za starše | Komentiraj

ZBIRALNA AKCIJA ODPADNEGA PAPIRJA

V tednu od 29. 3. 2021 do 1. 4. 2021 bomo učenci 9. razreda OŠ Rovte zbirali odpadni papir. Kontejner bo postavljen za šolo (ob cesti na Kovk) od ponedeljkovega jutra do petkovega poldneva.

Zaradi trenutne epidemiološke situacije letos učenci ne bomo hodili po papir na vaše domove, zato vas prosimo, da ga sami pripeljete na zbirno mesto.

Če si prevoza ne morete zagotoviti, pokličite v tajništvo šole na št. 017503024 in bo zanj poskrbela šola.

Devetarji OŠ Rovte

Objavljeno v Nerazvrščeno | Komentiraj

Izvajanje VIZ dejavnosti od 8. 3. 2021 dalje

Objavljeno v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred, Novice za starše | Komentiraj

Spremenjen vozni red

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo s ponedeljkom pričel veljati novi vozni red. Odvozi bodo ostali nespremenjeni, za jutranje dovoze pa velja naslednje:

Jutranji dovoz s Petkovca bo razdeljen, najprej ob 7.40 pri križu (ob običajnem času) bo pripeljal učence razredne stopnje, 15 minut kasneje pa bo začel pobirati (ob 7.55 pri križu) še učence predmetne stopnje.

Tudi vrhovska relacija bo razdeljena, prvi dovoz ob običajnem času, na drugega ob 8.05 pa na Hlevnem vrhu.

Objavljeno v Vozni red | Komentiraj

Prešernov dan, slovenski kulturni praznik 2021

Dragi učenci, spoštovani starši, cenjeni sodelavci.

Letošnje praznovanje kulturnega praznika je v posebnih okoliščinah posebno. Vendar ohranjamo dobro voljo, saj vemo, da bo tudi ta posebnost minila. Zato vam s pesmijo letošnjega prejemnika Prešernove nagrade želimo prešerno preživet kulturni praznik.

Vabljeni k poslušanju in gledanju ustvarjalnosti naših učencev.

France Prešeren, Povodni mož

V osmem razredu smo pri slovenščini obravnavali znamenito Prešernovo balado Povodni mož. Za domačo nalogo (sedaj šolskih nalog tako ali tako ni!) so učenci risali prizor iz pesmi, ki so si ga morali sami izmisliti. Nekateri so to upoštevali. Nastale so prikupne ilustracije od skoraj vseh osmošolcev. Zdelo se mi je škoda, da bi ostale samo v zvezkih, zato je ga. Alenka, naša učiteljica nemščine, poskrbela za računalniško projekcijo. Pa ne samo to, ilustracije je opremila s Prešernovimi verzi in poskrbela za različne izboljšave in poudarke, da lahko vsi uživamo v branju in gledanju Prešernove umetnine. To je čar prave umetnosti: pesem nagovarja mlade in stare tudi danes, slabih dvesto let od nastanka.

Hvala Izi, Neži, Lauri, Davidu, Alešu, Roku, Teju, Tinetu, Klari, Vidu, Pii, Leonu, Tevžu, Joštu, Vesni, Žanu, Evi, obema Anama, obema Vitama, obema Gašperjema dvakrat hvala Emi ter ge. Alenki.

Ljudmila Treven

Objavljeno v Kultura, Nerazvrščeno | Komentiraj

Obvestilo o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije

Objavljeno v Novice za starše | Komentiraj

VOŠČILO

Jutro razgrinja ladje svilene,
v barvo daljav mehko potopljene,
na ladjah svilenih plujejo sanje –
majhne, velike in čisto vsakdanje.

V glavah sanjavih skrivajo želje
za srečo popotno in za veselje
in tudi potlej, ko prispejo v pristan,
so tam nove ladje iz svilnatih sanj …


Bina Štampe Žmavc

Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši, cenjene sodelavke in cenjeni sodelavci.

Izteka se leto, kakršnega si nismo želeli in kakršnega si drug drugemu nismo zaželeli. Zato je skrajni čas, da se poslovi od nas, da odnese s seboj ves strah, tesnobo, razdalje in oddaljenosti, dvome in nezaupanje ter odstopi mesto novemu, svetlejšemu; polnemu upanja, bližine, objemov, toplih in krepkih stiskov rok, svilnatih sanj, optimizma in novih priložnosti.

Vmes pa je še čas, da se ustavimo, umirimo in zadihamo, da nehamo dvomiti in se prebujati s skrbmi.  Če bomoverjeli, bodo stvari delovale, kot morajo, morda ne vedno tako, kot si predstavljamo ali želimo, zagotovo pa tako kot nam je namenjeno.

Želim vam mirne, sproščene in vesele praznike ter srečno, srčno in z zdravjem prežeto novo leto.

Mitja Turk, ravnatelj

Objavljeno v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred, Novice za starše | Komentiraj

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRKTako kot vsako leto, smo tudi letos, 20. 11. 2020, na tretji petek v novembru obeležili TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Zajtrk je v danih razmerah potekal nekoliko drugače.

Poudarek je bil seveda na  domačih, lokalno pridelanih živilih kot so:domač kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Glede na to, da je  potekal v domačem okolju, so ga učenci pripravili  v » domači kuhinji«. Poleg tradicionalno pripravljenega obroka, je bil dan namenjen tudi   druženju z ostalimi družinskimi člani ter vzpodbujanju k uživanju obroka za »skupno mizo«.

Prav tako je ta dan posvečen DNEVU SLOVENSKE HRANE, zato smo učence seznanili  o zdravih prehranjevalnih navadahter vplivu prehrane na zdravje, ki je zlasti v tem času zelo pomemben.

Učenci so delili spomine na pristen obrok v krogu družine:

Beri naprej
Objavljeno v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred | Komentiraj

UČENJE NA DALJAVO, november 2020

Spoštovani,

obveščamo vas, da lahko snov za učenje na daljavo od 2. do vključno 5. razreda najdete na naši spletni strani na spodnji povezavi:

OŠ Rovte – Učenje na daljavo

Učenci 1., 6., 7., 8. in 9. razreda delajo preko MS Teams.

Učitelji OŠ Rovte

Objavljeno v Nerazvrščeno | Komentiraj