Tradicionalni slovenski zajtrk

zajtrkV petek, 20. novembra se bomo tudi na naši šoli pridružili vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk.  Projekt izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani. Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije.  Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Učenci bodo za zajtrk jedli živila, ki so jih prispevali naslednji domači pridelovalci: med in jabolka – g. Robert Tomazin, maslo in mleko – kmetija Rupa, kruh pa bodo spekle gospodinje iz aktiva kmečkih žena Rovte.

Več o zajtrku si lahko preberete TUKAJ.

Želimo vam dober tek!

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.