Odprtje šole za učence 1. triletja

Spoštovani starši!

 

Obveščamo vas , da bomo v skladu z navodili MIZŠ skoraj zagotovo 18. 5. 2020 začeli s poukom na matični in podružnični šoli za učence 1., 2. in 3. razreda. Dokončno odločitev bo sporočila vlada v naslednji četrtek. Da se bomo lahko ustrezno pripravili in organizirali v skladu z vsemi priporočili, moramo natanko vedeti, koliko otrok se bo tega dne vrnilo v šolske klopi. Naša želja je, da bi se vrnili prav vsi, vendar glede na določene zdravstvene omejitve to morda ne bo izvedljivo. Katere so te omejitve si lahko preberete na tej povezavi.

Razredničarka vašega otroka bo v ponedeljek izvedla povpraševanje o vračanju učencev in učenk 1. triletja v šole. Prosim vas, da ji podatke vrnete do torkove 12. ure v povratni elektronski pošti, saj nam bodo v veliko pomoč pri pripravah na izvedbo pouka »v živo«.

Prevoze v šolo bomo organizirali v skladu z navodili NIJZ, vendar moramo pred tem natančno vedeti, kateri otroci jih bodo koristili. NIJZ sicer priporoča peš hojo ali individualne prevoze staršev, kjer ne pride do neprimernega združevanja otrok. Poleg načina prihajanja in odhajanja otrok v šolo in iz nje razredničarki sporočite tudi, ali vaš otrok potrebuje jutranje varstvo in (ali) podaljšano bivanje. Glede šolske prehrane bomo poskrbeli, da bodo učenke in učenci dobili vse obroke, na katere so bili naročeni pred zaprtjem šole. Če imate kakšno drugačno željo, sporočite razredničarki.

Po navodilih NIJZ morate starši za otroke, ki se bodo vrnili v šolo, izpolniti posebno izjavo, ki vam jo bo posredovala razredničarka v torek in ji jo takoj potem v povratni elektronski pošti vrnite.

Ko bomo poznali končno število otrok posameznih razredov, ki se bodo vrnili k pouku v šolo, vas bomo obvestili, kako jih bomo razdeli v skupine in kako bomo pouk izvajali in seveda tudi o vsem ostalem v zvezi z organizacijo dela v teh za vse novih razmerah.

 

Hvala vam za sodelovanje in vso pomoč, oboje zelo potrebujemo.

 

Mitja Turk, ravnatelj

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...