Tradicionalni slovenski zajtrk 2021

Danes, 19. 11. 2021, smo na šoli izvedli Slovenski tradicionalni zajtrk. Ker je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave, je zajtrk POTEKAL  POD SLOGANOM »ZAJTRK S SADJEM – SUPER DAN«.

Učenci so zajtrkovali tradicionalna, lokalno pridelana živila. To so: domač črn kruh, maslo, med, mleko ter jabolka. Vsa našteta živila so  ponudili okoliški lokalni pridelovalci, s čimer smo obeležili današnji zajtrk ter hkrati tudi dan slovenske hrane.

Učenci so ob okusnem zajtrku poslušali različne vsebine ter si ogledali posnetke na temo medenega, zdravega ter uravnoteženega zajtrka.

Kaja Erčulj Rogel, učiteljica in vodja prehrane

Ta vnos je bil objavljen v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred, Novice za starše. Zaznamek za trajno povezavo.