Novinarji

Oglejte si tudi naš novinarski blog!

Predstavljamo vam novinarke, ki bodo v letu 2017/18 pisale o dogajanju na šoli in raznih dogodkih.  Na koncu leta bodo izdali šolsko glasilo Žarek.

META LUKAN:

Jaz sem Meta Lukan. Hodim v 6.r OŠ Rovte. Zelo rada berem, poslušam glasbo, rišem in fotografiram. Sodelujem na veliko prireditvah na šoli ali v kraju. Že 5 let igram kitaro. Pogosto hodim na tekmovanja in koncerte. Obožujem živali, še posebej mačke. Pojem v cerkvenem in šolskem pevskem zboru. Po poklicu bi bila glasbenica. Študirala bi v Celovcu. Značilna sem po dolgem jeziku, sem trmasta, hitre jeze in nisem sramežljiva. Najbolj me ujezi, ko neki človek vse naredi,  drugi pa z ritjo podre.

KRISTINA KRIŽAJ:

Ime mi je Kristina. Hodim v 7. razred OŠ Rovte. V prostem času najraje berem. Moja najljubša žival so mucki, saj so zelo razigrani. Moj najljubši predmet v šoli je Angleščina. V šolo me vozi mami, saj sem doma daleč od šole. Moja najljubša knjiga je Medikus, ki jo je napisala pisateljica Angie Sage. Ne maram lažnivcev. Obožujem poletje, morje in toplo sonce, ter življenje v naravi.

META MALAVAŠIČ:

Sem Meta Malavašič, stara sem 13 let in obiskujem 8. razred. Poleg osnovne šole v Rovtah v prostem času obiskujem tudi glasbeno šolo. Tam že sedmo leto igram violino in plešem balet. Poleg tega tudi rada berem, potujem in raziskujem naravo.

KARIN ŽERJAL:

Jaz sem Karin Žerjal. Živim na Medvedjem Brdu. To je majhna vas. Stara sem 14 let. Imam bratca in sestrico.

Po naravi sem bolj tiha oseba. Zelo rada imam red, natančnost, točnost in tudi sama sem rada urejena. Vsak dan komaj čakam večer, da se umivam in razvajam v topli vodi. Zvečer tudi rada berem in pogledam kakšen film. Všeč so mi oblačila, zato rada grem po trgovinah.

Moja najljubša jed so idrijski žlikrofi. Nisem izbirčna. Sedaj si že veliko stvari znam skuhati sama. v prostem času se rada ukvarjam s športom. Najraje plavam in smučam. Ob deževnih dneh se ukvarjam s klekljanjem idrijskih čipk.

Rada imam svojo družino, rada se smejim in pripovedujem šale. Rada sem takšna kot sem, saj sem to jaz.