Prejemniki bronastih Cankarjevih priznanj

Šolsko Cankarjevo tekmovanje je letos potekalo ravno na stoletnico pisateljeve smrti, 11. decembra. Tekmovanje iz znanja slovenščine je letos potekalo pod skupnim naslovom Dediščina identitete. Učenci 4. in 5. razreda so brali Bratovščino Sinjega galeba, ki jo je napisal Tone Seliškar. Tekmovalo je 11 učencev. Najboljši so dobili bronasta priznanja: Klara Kavčič in Julija Gorišek iz 4. raz. ter Klara Košir in Monika Skvarča iz 5. raz.

V 6. in 7. razredu so prebrali knjigo Nataše Konc Lorenzutti: Avtobus ob treh in Prežihovega Voranca: Solzice. Od 12 učencev so se najbolje odrezale 3 šestošolke: Ema Kranjc, Ana Kunc in Ana Bradeško ter sedmošolka Amadeja Gabrovšek.

V 8. in 9. razredu pa so prebirali knjigi Ivana Cankarja Moje življenje ter sodobno delo Kit na plaži Vinka Moderndorferja. Od 8 učencev so se uvrstili na naslednjo stopnjo tekmovanja  Ahac Mozetič iz 8. razreda ter devetošolki Manca Oblak in Karla Pintar.

Vsem trem tekmovalcem želimo vztrajno delo in dobro uvrstitev na območnem tekmovanju, vsem dobitnikom bronastega priznanja iskrene čestitke, vsem tekmovalcem hvala za sodelovanje. Upamo, da ste se imeli lepo ob branju dobrih knjig.

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...