Prireditev ob prihajajočem kulturnem prazniku

Bliža se 8. februar, s tem pa slovenski kulturni praznik – Prešernov dan. Gre za praznik slovenske kulture, kulturnih ustvarjalcev in vseh nas, ki nam kultura pomeni vrednoto.

V ta namen smo zadnji dan pred počitnicami (v petek, 3. 2. 2023) pripravili prireditev za vse učence. Ker pa naš slovenski rod premore mnogo več kulturnih ustvarjalcev, smo temo prireditve namenili vsestranskemu umetniku: Franu Milčinskemu Ježku. Letos bo namreč 27. februarja minilo 25 let od njegove smrti. 

Izbor nastopajočih je bil zelo pester in raznolik. Nastopili so: Tilen Kogovšek s svojo šaljivo pesmijo; Vita Kranjc, Katja Drmota in Klara Kavčič s skladbo Preludij skladatelja Shostakovicha, drugošolci z deklamacijo pesmi Porednim otrokom in šaljivim posnetkom, otroški pevski zbor, mladinski pevski zbor, šestošolci s pesmijo iz filma Mija in jaz, učiteljica Jasmina z branjem spisa Marcela Hribernika  ter učenci dramskega krožka v  sodelovanju z učenci prvega razreda z odlomkom iz Zvezdice zaspanke.

Ker vsako leto Radio in televizija Slovenije podeli znamenite Ježkove nagrade, smo tudi mi izkoristili priložnost, da nagradimo svoje učenci, ki so bili ustvarjalni na različnih umetniških področjih.

Za prijetno in veselo vzdušje pa so ob koncu prireditve poskrbeli harmonikaši.

IMG_1334

Slika 1 of 21

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...