Krožkarji Prve pomoči na obisku v podaljšanem bivanju

Tekmovanje je za nami, znanje še zelo sveže, zato smo se odločili, da svoje znanje delimo še z drugimi učenci naše šole. V ponedeljek, 20. maja, smo obiskali oddelek podaljšanega bivanja 3. razreda.

Najprej smo se skupaj pogovorili o ukrepanju ob manjših ranah in odrgninah, potem pa smo se naučili, kako varno in uspešno pospraviti poškodovano roko v ruto pestovalnico (trikotno ruto). Ugotovili smo, da znajo nekateri učenci zelo dobro zavezati “mašno”, drugi pa so obljubili, da bodo doma še malo povadili. Proti koncu našega srečanja smo razmišljali še, kako bi ukrepali ob hujši krvavitvi. Hitro nam je postalo jasno, da le povoj ne bo dovolj, zato smo na “rano” najprej dali gazo, na gazo trši predmet (uporabili smo šolska lepila, nekateri pa so iz šolskih torb potegnili celo kamne), vse skupaj pa smo poskušali lično poviti s povojem.

Naš skupni čas je hitro minil, učenci podaljšanega bivanja so se zabavali, mi smo prebili led in zato že načrtujemo obisk še kakšnega razreda prihodnje šolsko leto.

Morda vam bo všeč tudi...