Zimska šola v naravi, Areh 2015

Prispeli smo srečno. Potovanje je bilo za vse prijetno, ustavili smo se na Trojanah in pomalicali. Pričakalo nas je toplo sonce in ravno prav snega.

FOTO

Preživeli smo prijetno popoldne na pohorskih smučiščih. Prvi smučarski kilometri so uspešno za nami. Zabavali smo se tudi na nočnem pohodu, kjer smo v čudovitem razgledu videli celo v sosednjo Avstrijo. Po obilni večerji smo poslušali predavanje g. Frančka, ki nam je naslikal Pohorje v vseh letnih časih.

no images were found

Zbudili smo se v hladno sončno jutro. V odličnih snežnih razmerah smo nadaljevali z učenjem smučanja. Popoldne smo se sankali, zvečer pa nas je obiskal lovec.

Po celodnevnem uživanju na smučeh smo dan zaključili z nočno smuko na Bellevue in predstavitvijo našega kraja učencem iz OŠ Lenart.

Pričakalo nas je prijetno hladno četrtkovo  jutro. Ozračje se je segrelo in tudi sneg je postal malo bolj južen. Kljub temu  smo smučali dopoldne in popoldne in uspešno zaključili našo smučarsko šolo. Preostali del dneva bo še zelo naporen, saj bomo poslušali predavanje o splavarjenju, zvečer pa nas čaka težko pričakovani ples, žrebanje štartnih številk za jutrišnjo tekmo in odkritje skrivnega prijatelja.

Petek, zadnji dan bivanja na Arehu v Ruški koči. Vstali smo že ob 7:00, saj nas je najprej čakala tekma v veleslalomu, kjer smo pokazali vso smučarsko znanje. Pri dekletih je zmagala Mateja Petrovčič, pri fantih pa Aljaž Kunc. Čestitamo vsem tekmovalcem. Sedaj nas je že obiskala nekdanja tekmovalka v teku na smučeh Mateja Benedičič. Na areški jasi se bomo nekateri preizkusili  v prvih korakih na tekaških smučeh, nekateri pa že poznajo klasično in drsalno tehniko in bodo svoje znanje izpopolnjevali. Zimsko šolo v naravi smo zaključili na razglednem stolpu, kjer je bil čudovit razgled proti Mariboru in celotni Dravski dolini.

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...