Knjižničarski krožek na obisku v vrtcu

V sklopu medgeneracijskega branja, ki poteka pod okriljem Društva Bralna značka, so članice knjižničarskega krožka obiskale vrtec v Rovtah. Otroci so navdušeno poslušali zgodbe, ki so jim jih prebrala dekleta:

  • Veronika, Polona in Lina so brale zgodbo o škratu Kuzmi,
  • Laura, Lavra in Tina so predstavile Hišo selivko,
  • Zala in Jasmina sta otrokom zastavljali uganke Ponikalnice in brali o posebnem tekmovanju v gozdu,
  • Hana in Mihaela pa sta se z njimi ob slikanici Zajec, zajec, zajec pogovarjali o tem, kako je včasih sicer nadležno imeti več bratov in sester, brez njih pa je vseeno dolgčas.

Branju in pogovoru so sledile ustvarjalne delavnice, za katere smo vnaprej pripravile material, pri izvedbi pa so pomagali tudi prijazne vzgojiteljice in vzgojitelj iz vrtca. Nekaj utrinkov in vtise udeleženk pa si lahko preberete v nadaljevanju prispevka.

“Dne 9. 11. 2023 smo ob 9.00 bili v vrtcu. Tam smo otrokom prebrale knjigice. Zelo so uživali, nato pa smo ustvarjali. Uživali so tako kot jaz. Naredili smo zelo lepe izdelke. Želim si, da bi še kdaj šle v vrtec otrokom brat knjige.” (Tina, 7. b)

“V vrtcu mi je bilo zelo zanimivo, zabavno in fajn. Bilo mi je všeč, ker so otroci sledili in smo se imeli lepo. Zelo mi je bilo fino, ker so otroci znali tudi sami kaj narediti. To bi jaz še počela, zato upam, da se bo to zgodilo še velikokrat.” (Lavra, 7. a)

“V vrtcu smo brali knjigo Škrat Kuzma dobi nagrado.- Potem so otroci izdelovali knjižne kazalke. Bilo je super. Še kdaj bi šla rada brat knjige v vrtec.” (Polona Justin, 7. a)

“Bilo je super. Otroci so bili pridni, prijazni. Pozorno so poslušali in z veseljem naredili zajčke. Izdelali smo veliko zajčkov. ” (Mihaela, 7. a)

“V vrtcu je bilo zelo fino in zabavno. Otroci so zelo dobro umetniki in super poslušalci. Veselim se naslednjega obiska, saj smo naredili veliko lepih izdelkov.” (Hana, 7. b)

“Otroci so zelo prijazni in vzgojeni, pa tudi potrpežljivi. Všeč mi je bilo, da so poslušali, ko sva brali, in naju niso prekinjali. Mislim, da bi bilo lepo, če bi še kdaj šle krajšat čas vrtčevskim otrokom.” (Zala, 7. b)

“Bilo je zelo zabavno, najbolj pa, ko smo ustvarjali, ker so otroci bili zelo veseli. Ko smo brale, so otroci lepo poslušali in niso motili.” (Laura, 7. a)

“V vrtcu je bilo super. Otroci so bili pridni in nas dobro poslušali. Skupaj smo ustvarjali in se pogovarjali.”(Lina, 7. a)

“V vrtcu mi je bilo zelo dobro. Otroci so lepo poslušali in z veseljem ustvarjali. Imeli smo se lepo.” (Veronika, 7. a)

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...