Predstavitev

ZA ČISTE ROVTE SKRBIMO MI, SAJ SMO EKOŠOLARJI

ekosolaImageProgram Ekošola je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med otroki, učenci in dijaki skozi njihov vzgojni in izobraževalni program ter skozi aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti in širše.

Naša šola je vstopila v program Ekošola v šolskem letu 2007/2008. Konec marca 2008 smo podisali Ekolistino, s katero smo se zavezali k delovanju za ohranjanje narave in hotenju za spreminjanje v skladu s sonaravnim razvojem kraja, občine.

Zelo smo se trudili in leta 2009 prejeli zeleno zastavo, na katero smo bili zelo ponosni.

Imamo tudi Ekohimno, ki sta jo napisali naši učenki:

KO SI V NARAVI

KO SI V NARAVI,
NE HODI JI PO GLAVI,
SAJ DALA TI JE VSE,
KAR PREMORE NJENO SRCE.

KO SI PRIŠEL NA SVET,
TI DALA JE TO MOČ,
DA BOŠ VELIK,
TI JI BOŠ V POMOČ.

Pia Skvarča in Ana Jenko

Ves čas se trudimo, da bi nam bilo življenje v našem kraju lepše, zato skrbimo za svojo okolico, zbiramo odpadne tonerje, kartuše in baterije. Redno ločujemo odpadke in organiziramo zbiralne akcije starega papirja ter odpadnih električnih naprav. Posadili smo tudi nekaj sadnih dreves.

Vsako leto sodelujemo v mnogih projektih, natečajih in tekmovanjih, kot je Ekokviz, Eko bralna značka itd. Želimo, da bi učenci cenili in spoštovali naravo ter se naučili živeti z njo v skladu s trajnostnim razvojem.

Related Images: