TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK



Tako kot vsako leto, smo tudi letos, 20. 11. 2020, na tretji petek v novembru obeležili TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Zajtrk je v danih razmerah potekal nekoliko drugače.

Poudarek je bil seveda na  domačih, lokalno pridelanih živilih kot so:domač kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Glede na to, da je  potekal v domačem okolju, so ga učenci pripravili  v » domači kuhinji«. Poleg tradicionalno pripravljenega obroka, je bil dan namenjen tudi   druženju z ostalimi družinskimi člani ter vzpodbujanju k uživanju obroka za »skupno mizo«.

Prav tako je ta dan posvečen DNEVU SLOVENSKE HRANE, zato smo učence seznanili  o zdravih prehranjevalnih navadahter vplivu prehrane na zdravje, ki je zlasti v tem času zelo pomemben.

Učenci so delili spomine na pristen obrok v krogu družine:

Ta vnos je bil objavljen v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred. Zaznamek za trajno povezavo.